Mokinių pasiekimai informacinių technologijų srityje

  • Paskelbė : Jurgita Navickienė
  • Paskelbta: 2020-11-03
  • Kategorija: Pranešimai

Informacinių technologijų naudojimas ugdymo procese – neatsiejamas šiuolaikinio švietimo įrankis, kuris suteikia papildomas galimybes su ugdytiniais dirbti įdomiau ir efektyviau bei didinti jų motyvaciją. Į kompiuterinį mokymą vis aktyviau įsitraukia įvairių sričių pedagogai, o siekiant nedidinti mokinių mokymosi krūviorekomenduojama organizuoti integruotą mokymą. Džiugina, kad privatus sektorius ir aktyvūs žmonės taip pat supranta mokinių poreikius ir skatina aktyvius mokytojus veikti.

2017–2018 m.m. „Kompiuteriukų fondas“ pradžiugino Lietuvos penktokus micro:bit rinkiniais, o 2019 metais atrinko pirmąsias dvidešimt Lietuvos mokyklų, kurioms įteikė micro:bit elektronikos priedų komplektus. Rumšiškių Antano Baranausko gimnazija buvo viena iš jų ir mes – mokytojos Aurelija Velionienė bei Austėja Bukauskytė – kartu su gimnazijos mokiniais aktyviai įsitraukėme į projekto veiklą.

Smagu prisiminti pirmąsias pamokas, kuriose vaikai išbandė įrangą, programavo, kūrė savo projektus, džiaugėsi atradimais, dirbo grupėmis ir smalsiai mokėsi vieni iš kitų. Taip gimė ir „Tiksliukų klubas“ – būrelis, vienijantis ir buriantis IT ir tiksliaisiais mokslais besidominčius mokinius.

Nuo pirmųjų žingsnelių 2019 metais kompiuteriukų programavimo srityje jau galime pasidžiaugti sėkmingai nuveiktais darbais:

mokinių komandos – Mykolo Šleževičiaus, Simono Šleiniaus, Urtės Rimkutės ir Miglės Jurgaitytės – „Kompiuteriukų ralio“ renginyje micro:bit lenktynėse, greičio ruožoradio ryšiu rungtyje laimėta I vieta;

laimėta Benedikto Gylio skatinamąja stipendija „Kompiuteriukų ralio“ mokytojui;

parašyta kvalifikacijos tobulinimo programa „Mikrovaldiklių naudojimas integruotų užsiėmimų metu“ ir įvykusiu didelio susidomėjimo sulaukusiu seminaru įvairių dalykų mokytojams;

kartu su Kruonio gimnazijos atstovais įvykusiomis dirbtuvėmis ir patirties pasidalinimu;

sukurtu, išbandytu, aprašytu ir paskelbtu integruotų informacinių technologijų – muzikos – fizikos pamokų ciklu„Kompiuteriukų fondo“ svetainėje, prie kurio taip pat prisidėjo ir gimnazijos muzikos mokytoja Renata Gvildienė. Pilną pamokų ciklo aprašą galite rasti čia: https://www.kompiuteriukai.lt/lesson/muzikos-zanrai-integruotos-pamokos-pasiulymas-7-8-klasei/;

nuo 2020 metų spalio mėnesio informacinių technologijų mokytoja Aurelija Velionienė yra pakviesta prisijungti prie „Kompiuteriukų fondo mokytojų klubo“ veiklos ir dalytis gerąja patirtimi su kitais Lietuvos mokytojais.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos