9–10 klasių moksleiviai lankėsi KTU

  • Paskelbė : Jurgita Navickienė
  • Paskelbta: 2023-03-02
  • Kategorija: Pranešimai

Šiandien, kovo 2 d. mūsų gimnazijos 9–10 klasių moksleiviai lankėsi Kauno technologijos universitete, Verslo ir ekonomikos fakultete. Vyko integruotos pilietiškumo-verslumo ir kūrybingumo veiklos, skirtos lengviau pasirinkti ateities planus gimnazistams.  

Universitete klausyta paskaita „Pinigų apskaitos gudrybės”. Jos metu pristatyta pinigų istorija, mokytasi apie asmeninių finansų ir asmeninio biudžeto svarbą bei diskutuota ar verta stebėti savo pajamas ir išlaidas. Pertraukos metu mokiniams pristatytos fakulteto erdvės, užsukant ir į specialią „Bloomberg” auditoriją, kurioje realiuoju laiku galima stebėti akcijų biržas, gauti finansines pasaulinių kompanijų ataskaitas. Antrosios paskaitos metu buvo akcentuotas verslumas – mokiniai klausėsi „Kaip eskimams parduoti ledus?”. Paskaitos metu sužinota, kad marketingas yra ne tik reklama, o ir daug kitų dalykų – kaina, pardavimo vieta, prekės parametrai. Analizuoti marketingo principai bei atskleista, kad lietuvių asmenybės archetipai lemia tam tikras prekinių ženklų rinkodaros strategijas.  

Po paskaitų, su šiame universitete dirbančia ir studijuojančia koordinatore Gabija, vyko pokalbis apie asmenybės stiprybes ir ateities galimybes. Savo patirtimis pasidalino šiame universitete šiuo metu studijuojantis ir atlydėjęs mokytojas Žygimantas. 

Istorijos mokytojas Žygimantas.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos