Šviečiamosios gyvulininkystės programa vaikams

  • Paskelbė : Jurgita Navickienė
  • Paskelbta: 2020-11-03
  • Kategorija: Pranešimai

Šviečiamosios gyvulininkystės programa ,,Gyvulininkystė ir MES“

 

Kovo pradžioje startavusią Šviečiamąją gyvulininkystės programą vaikams vainikavo kūrybinis konkursas „Gyvulininkystė ir MES“ bei konkurso nugalėtojų apdovanojimai. Programą vykdė Žemės ūkio ministerija ir VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra. Norą dalyvauti programoje buvo pareiškusi ir mūsų gimnazija.

Atlikę užduotis nuotoliniu būdu karantino metu, vėliau, sušvelnėjus sąlygoms, mokiniai vyko į gyvulininkystės Augų ūkį, stebėjo savo aplinkose gyvulius, vasaros stovyklos metu lankėsi Jančiauskų ekologiniame ūkyje. Atliko  užduotis knygelėse ,,Augink, rūpinkis, mylėk‘‘. Po vasaros atostogų grįžę vaikai dalyvavo kūrybiniame konkurse „Gyvulininkystė ir MES“. Darbuose jie turėjo atspindėti savo krašto tradicinę gyvulininkystę, jos naudą žmonėms. Konkurso dalyvių išradingumas nustebino komisiją, sudarytą iš Žemės ūkio ministerijos ir VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros specialistų.

Nuotraukų koliažai, eilėraščiai, rašiniai, piešinių ir fotografijų parodos, stalo ir kitokie žaidimai, dėlionės, vaizdo filmukai – visur atsispindėjo kuri nors iš tradicinių Lietuvoje gyvulininkystės šakų. Savo darbus ir įspūdžius iš ekskursijų į ūkius, žemės ūkio mokslo įstaigas vaikai skelbė socialiniuose tinkluose. Įvertinusi vaikų darbus, komisija išrinko 1-3 vietų laimėtojus iš visų trijų amžiaus grupių.

Tarp 1–4 klasių geriausiomis pripažinta ir mūsų gimnazija. III vieta – Kaišiadorių rajono Rumšiškių Antano Baranausko gimnazija. Žemės ūkio ministras Audrius Palionis, sveikindamas Šviečiamosios gyvulininkystės programos nugalėtojus sakė, kad nesitikėjo tokio vaikų ir pedagogų aktyvumo. „Ši programa yra labai reikalinga žiūrint strategiškai. Pastaraisiais metais moksleiviai nenoriai renkasi gyvulininkystės specialybes, todėl supažindinimas su gyvulininkystės ūkiais, ūkininkų kasdienybe, gyvulininkystės duodama nauda yra pirmas žingsnis, populiarinant gyvulininkystės sektoriui reikalingas profesijas. Kūrybinis konkursas nustebino vaikų sumanumu, todėl labai malonu pasveikinti visus dalyvavusius ir padėkoti programos organizatoriams už gebėjimą greitai prisitaikyti prie neįprastų karantino sąlygų ją įgyvendinant“, – sakė ministras. Nugalėtojams įteiktos asmeninės dovanos – marškinėliai, garso kolonėlės ir ausinės, Žemės ūkio ministro Andriaus Palionio padėkos. Džiaugiamės, kad turėjome galimybę dalyvauti šioje programoje.

Pradinių klasių mokytoja Janina Meiluvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos