Džiaugiamės įgyvendintu sveikatos projektu

  • Paskelbė : Jurgita Navickienė
  • Paskelbta: 2021-03-02
  • Kategorija: Pranešimai

Nuo sausio 21 d. iki vasario 25 d. dienos Rumšiškių Antano Baranausko gimnazijos pradinių klasių mokiniai dalyvavo ,,Sveikos gyvensenos akademijos“ nuotoliniuose mokymuose. Šio projekto tikslas – gerinti jaunosios kartos mitybos raštingumą, psichikos sveikatą (savivertė, emocijos ir jausmai, savitvarda, pozityvus, konstruktyvus mąstymas ir saviraiška), kasdieninės veiklos ir poilsio režimą.

Užsiėmimai su vaikais vyko mokykloje ir namuose, kurie buvo suskirstyti į dvi dalis, tai - teorinė ir gamybinė dalis. Kiekviena klasė turėjo po dvi dienas skirtas mokymams. Prasidedant pamokėlėms, mūsų mažieji kartu su vedėjais - Brokoliuku ir Braškyte atlikdavo rytinę mankštą, kuri suteikdavo daug gerų emocijų ir teigiamos energijos visai dienai. Teorinės dalies metu vaikai sužinojo, kas yra sveika mityba, koks maistas naudingas augančiam organizmui, kas yra sveikata ir nuo ko ji priklauso. Gamybinių užsiėmimų metu mokėsi pasidaryti vaisių vėrinukus, sveikuoliškus sumuštinius ir kt. Lektoriai ne tik dalijo žinias, analizuodami maisto produktus, jų sudėtį bei vertę, bet ir atskleidė naujų, dar neatrastų, o svarbiausia – sveikų skonių paletę. Pagrindinis projekto siekis įrodyti, kad sveika gyvensena ir sveikas maistas yra lengvai pasiekiami kiekvienam, o būti sveiku ir laimingu yra labai paprasta!

Na, o užsiėmimų pabaigoje mūsų mažuosius pradžiugino Spektaklis - edukacija „Brokoliuko kelionė po sveikatos šalį“. Pantomimos teatro profesionalai, nuotaikingais personažais persirengę aktoriai atskleidė sveikos gyvensenos ir mitybos principus ir taisykles. Nuotaikingas ir išraiškingas Brokoliukas su Braškyte padėjo vaikams nukeliauti į nepaprastą Sveikatos karalystę.

 Renginio vykdymą mokykloje organizavo:

VSS Jolita Bernatonienė ir socialinė pedagogė Asta Chmeliauskienė

Informaciją parengė VSS Jolita Bernatonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos