Ąžuoliukai gimnazijos 70–mečiui paminėti

  • Paskelbė : Jurgita Navickienė
  • Paskelbta: 2023-04-25
  • Kategorija: Pranešimai

Lietuvos stiprybės ir ilgaamžiškumo simbolis yra ąžuolas. Norime pasidalinti džiugia žinia, kad balandžio 21 dieną Rumšiškių Antano Baranausko gimnazijos mokiniai Lietuvos muziejuje, po atviru dangumi, pasodino 100 ąžuolų. Ąžuoliukai skirti gimnazijos 70–mečiui paminėti. Dieną pasirinkome ne atsitiktinai, kadangi balandžio 22 dieną yra minima Tarptautinė motinos Žemės diena. Šia iniciatyva skatiname mokyklos bendruomenę prisidėti prie aplinkos tvarumo bei norime įkvėpti daryti gerus darbus.

Medžiai mūsų mokyklos kultūroje ir tradicijoje užima ypatingą vietą. Jie pavaizduoti mūsų herbe ir tarnauja kaip augimo ir ryšio metafora. Buvo tikrai smagu matyti, kaip skirtingų klasių mokiniai susirinko pasodinti šių medelių bei vieni kitus palaikė.
 
Ąžuolyno sodinimas – vienas pirmųjų gimnazijos 70–mečio minėjimo renginių. Šventės pagrindinė tema yra medis – jungiamosios gijos, skatinančios augimą, bendrystę ir pamatines moralines vertybes simbolis.
 
Visus buvusius, esamus ir būsimus gimnazijos bendruomenės narius kviečiame į pagrindinę šventę, kuri vyks 2023 m. gegužės 13 dieną Rumšiškėse. Tikime, kad bendrystėje pasidalintos mūsų mokyklos istorijos, įkvėps kurti naują ateitį.
 
Informaciją parengė mokytojo padėjėja Laura Mažylė.
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos